عسل و سلامت کبد
عسل و سلامت کبد !
در این نوشتار ، ارتباط عسل با پیشگیری از بیماریهای کبدی ، مورد بررسی قرار گرفته است. چگونه ، عسل به عنوان یک غذای سالم موجب سلامت این ارگان حیاتی بدن شده و آن را از بیماریها حفظ میکند؟ ما در این مقاله به آن پاسخ دادهایم!
بیماری های کبد
زندگی مدرن امروزی ، افراد را در معرض انواع رادیکال های آزاد، سموم و مواد مضری قرار میدهد که سلامت بدن آنها را تهدید میکند. بیماری های کبدی نیز یکی از این بیماریهایی است که توسط این دست از عوامل تهدیدزا ایجاد شده اند. کبد به عنوان بزرگترین عضو بدن انسان ، وظیفه تجزیه مواد غذایی و البته دفع مواد سمی را انجام میدهد. اما عادات غذایی نامناسب سلامت کبد را تحت تاثیر قرار میدهد. با درگیر شدن سلامت کبد ، دیگر ارگانهای بدن نیز درگیر میشوند. یک غذای سالم و طبیعی از کبد حفاظت میکند. اما آیا ما همیشه غذای سالم مصرف میکنیم؟
آیا می دانستید که مصرف زیاد شکر تصفیه شده یا شربت ذرت با فروکتوز بالا می تواند منجر به بیماری های کبدی شود؟ با این حال، برای بسیاری از ما، کاهش مصرف شکر آنقدرها هم که به نظر می رسد آسان نیست.به دلیل ماهیت اعتیادآور آن، ترک قند به کوهی سخت برای صعود تبدیل می شود. در صورت عدم کنترل مصرف آن می تواند راه را برای کبد چرب یا سایر بیماری های کبدی هموار کند. اما اگر راهی وجود داشته باشد که بتوانید هوس قند خود را بدون آسیب رساندن به کبد خود برطرف کنید، چه؟
-از خود بپرسیم عسل با این همه ارزش تغذیه ای بالا چه مزیتی برای سلامتی کبد دارد؟
عسل با داشتن ویتامینها، مواد معدنی و آنتیاکسیدانهای فراوان، یک هدف دوگانه را انجام میدهد: نیاز به مصرف شکر را بدون آسیب رساندن به بدن برآورده میکند. با این حال، به دلیل شیرینی آن، اکثر مردم از خواص محافظتی آن در برابر کبد بی خبرند. وقتی به مشخصات تغذیهای عسل نگاه میکنیم، متوجه میشویم که ترکیب معجزه آسایی از آنزیمهای کمیاب، قندهای طبیعی، مواد معدنی، ویتامینها، اسیدهای آمینه و آنتیاکسیدانها است.
با توجه به اینکه هر جزء منفرد به روش های منحصر به فرد خود سود می بخشد، همه آنها با هم جمع می شوند تا اثر هم افزایی به بدن بدهند. ترکیب عسل تقریباً 82.4 درصد کربوهیدرات کل، 17.1 درصد آب و 5.5 درصد پروتئین، اسیدهای آمینه، ویتامین ها و مواد معدنی است.
از آنجایی که رنگ و طعم عسل از منبع گلی به منبع دیگر متفاوت است، محتوای آنتی اکسیدانی، ویتامین، مواد معدنی و اسید آمینه آن نیز با منبع گل متفاوت است. در جایی که ویتامین ها ممکن است شامل اسید پانتوتنیک، نیاسین و ریبوفلاوین باشد، مواد معدنی ممکن است شامل منیزیم، روی و پتاسیم باشد. همه این حقایق به یک جهت اشاره می کنند که مصرف عسل کاملا طبیعی به بدن شما تقویت می کند!
بیماری کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) شایع ترین اختلال مزمن کبدی در سراسر جهان است .صفرا که توسط کبد برای کمک به هضم غذا ساخته می شود، از مجاری صفراوی خاصی عبور می کند و در کیسه صفرا تجمع می یابد. اگر التهاب، سنگ کیسه صفرا یا تومور این مجاری را مسدود کند، می تواند آسیب شدیدی به کبد وارد کند. بر اساس یک مطالعه منتشر شده در مجله جهانی گوارش، عسل به دلیل خواص درمانی می تواند به محافظت از کبد در برابر آسیب انسداد صفرا کمک کند.
کبد و لوزالمعده نقش مهمی در کنترل سطح قند خون بدن شما دارند. آسدیابت به طور کلی با اختلال عملکرد کبد مرتبط است، عسل، از طریق چندین فرآیند متابولیک، ممکن است به افزایش پتانسیل کبد برای کنترل سطح قند خون کمک کند.
به نظر می رسد عسل از کبد در برابر مواد شیمیایی سمی محافظت می کند.محققان یک سم قوی کبدی را به دو گروه مجزا از موشها دادند که یک گروه با عسل تجویز میشد و گروه دیگر با عسل تجویز نمیشد. در طی یک دوره زمانی، گروه موش بدون عسل دچار مشکلات شدید کبدی شدند در حالی که گروه موش دیگر با عسل با سموم مبارزه کردند. از این رو می توان گفت عسل از کبد در برابر سموم محافظت می کند.
سیستم گوارشی توسط باکتری های خوب زندگی می کند که نقش حیاتی برای هضم سالم ایفا می کند. عسل خام خالص به عنوان نیروگاه چنین باکتری های خوبی دارای چهار گونه بیفیدوباکتری و شش گونه لاکتوباسیل است.
تعدادی از محققان برجسته اظهار داشته اند که اگر سطح باکتری های خوب در بدن زیاد باشد، کبد در برابر آسیب غیرقابل نفوذ است. به عبارت دیگر می توان گفت عسل کبد را در برابر آسیب مقاوم می کند!
فلاونوئیدهای موجود در عسل ، اثرات مثبتی بر مقاومت به انسولین ، متابولیسم چربی ، التهاب و استرس اکسیداتیو دارند که بر بیماریهای مرتبط با کبد چرب اثر گذارند.
تجارتخانه مرزوق ، با عرضه عسل طبیعی ، به یک سبد غذایی سالم و عادات غذایی درست کمک میکند. در نتیجه با مصرف عسل ، بدن خود را از سموم محافظت کرده و کبد خود را سالم نگه دارید.
جهت مشاهده و خرید انواع عسل طبیعی مرزوق کلیک کنید